Keddre hét megyére - Heves, Nógrád, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Győr-Moson-Sopron - adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelszést az OMSZ amiatt, hogy a várt legerősebb szél meghaladhatja a 70 kilométer/órát. Az erős északnyugati, nyugati szelet szerda délelőttig többször viharos (60-85 km/h) lökések kísérik. A szélrohamok szerdán is jellemzőek lesznek az ország központi vidékein: aznapra Pest és Nógrád megyékre továbbra is érvényben van a figyelmeztető előrejelzés.

A katasztrófavédelem meghatározása alapján a 70 kilométer/órásnál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes viharkárokat okozhat.

Kedden a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd a késő délutáni, esti óráktól megnövekszik a felhőzet. szórványosan záporos csapadék várható (délután vegyes halmazállapot: havas eső, eső). Északon és a keleti határ mentén kisebb havazás valószínű (helyenként a lepel legfeljebb a 2 centimétert érheti el ), de éjjel északon lehet néhol ónos eső is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul. Késő estére -3, +3 fokra hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet.

Szerdán jobbára erősen felhős idő várható, de nyugaton kissé szakadozottabb lesz a felhőzet. Helyenként vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A nyugati szelet a délelőtti órákban nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések, jelentősen délutántól mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 12 fok között alakul, délnyugaton számíthatunk a magasabb értékekre.

Csütörtök reggelre az ország északi felén többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Az Északi-középhegység térségében és az Alföld északi felén a felhőzet nagy területen, a köd foltokban egész nap megmaradhat. Az ország többi részén napközben változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, majd estétől nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben helyenként kisebb eső kialakulhat, estétől északnyugaton megnő az eső esélye. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, délen nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, délnyugaton lesz a legenyhébb a hajnal, ugyanakkor az Északi-középhegység térségében -5 fok közelébe hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 6 és 13 fok között várható, de északkeleten, északon a tartósan borult tájakon 1, 5 fok valószínű.