Többfelé tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami miatt csütörtökre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére adtak ki első fokú veszélyjelzést.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de délelőtt főként keleten, délután nyugaton lehetnek rövid napos időszakok. A késő délelőtti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon néhol zivatar is kialakulhat. Megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható - írja előrejelzésében az OMSZ a Met.hu-n.

Pénteken kezdetben átmenetileg felszakadozik, majd nyugat felől ismét elkezd megnövekedni a felhőzet, ám ennek üteme lassú lesz, így keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, erre nagyobb esély északon, északnyugaton van. A délután második felétől sok helyütt megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, majd szakadozni kezd a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók, emellett néhány órás napsütés valószínű. Elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az erős, néhol viharos északi, északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható. Északkeleten lesz a hűvösebb, még nyugaton a melegebb.

Vasárnap hajnalra több helyen köd, alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amelynek feloszlása után változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, de északon, északkeleten már gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Hosszabb távon a kilátások alapján kemény, extrém telünk lehet.