2021 első négy hetében 9,3 százalékkal többen haltak meg az egy évvel korábbihoz képest, a 65 évesek és idősebbek körében 12 százalékkal emelkedett az elhunytak száma a KSH összesítése szerint.

A területi összevetésből kiderül, 2021 első négy hetében a főváros, valamint Heves és Pest megye kivételével az ország többi megyéjében többen haltak meg, mint egy évvel korábban. Budapesten 13 százalékkal, Heves megyében 18 százalékkal csökkent, Pest megyében nagyjából a tavalyi szinten maradt a halálozás.

Kiugró volt a növekedés Tolna megyében, ahol 42 százalékkal nőtt a halálozás. Somogyban 37 százalékkal, Nógrádban 34 százalékkal többen haltak meg, mint egy évvel ezelőtt.

Húsz százalék fölött (25 százalék) volt a növekedés az elhunytak számában az előző év első négy hetéhez képest Baranya megyében, Komárom-Esztergomban és  Vas megyében pedig éppen 20 százalékkal haltak meg többen.

Csongrád-Csanád megyében 19 százalékos, Hajdú-Biharban és Borsod-Abaúj-Zemplénben 17-17 százalékos, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyében 16 százalékkal, Bács-Kiskun megyében 15 százalékkal, Békés és Fejér megyében 13-13 százalékkal nőtt a halálozás.

Veszprém megyében 10 százalékkal többen haltak meg.

Kevesebb mint 10 százalékkal nőtt a halálozás Győr-Moson-Sopronban (9,2 százalék),  és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A konkrét számokat itt láthatja.