Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A helyi rádió, az Ostseewelle szerint két német Eurofighter vadászgép pár perccel délután 2 óra előtt a levegőben összeért és lezuhant a Müritz-tó közelében, a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, körülbelül 120 kilométerre Berlintől északra.

A német légierő közlése szerint három gép indult el egy küldetésre Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról, ahol Eurofighter-pilótákat képeznek. Ebből két gép szenvedett balesetet, amelyek pilótáinak még a baleset előtt sikerült katapultálniuk. A két pilótából az egyiket már megtalálták és életben van, a másikat még keresik - írja a dw.com a német légierőre hivatkozva. Az Ostseewelle rádió tudomása szerint a rendőrség az n-tv csatornával közölte, hogy a második pilóta meghalt.

A gépek az általános légvédelemre specializálódó Steinhoff taktikai légierő gépei voltak. A Eurofighterek Németország legmodernebb vadászgépei, amelyeket  az Airbus, a brit BAE Systems és az olasz Leonardo konzorciuma gyártja, egy gép ára 90 millió euró körül van - írja a BBC.

Szemtanúk által közzé tett videón két füstölgő terület látszik mintegy 10 kilométerre egymástól. Az egyik roncs Malchow község közelében eshetett le, a rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy ne közelítsék meg a roncsot. A két repülő erdőtüzet okozott a becsapódás helyszínein.

A baleset hírét a dpa német hírügynökségnek megerősítette Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia tartomány belügyminisztere.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.