Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A MOK már több ízben arra kérte Kásler minisztert, hogy tisztázza, hogyan és mikor osztják ki az év végi kormányrendeletben meghatározott 71,5 milliárdos támogatást, ám Kincses Gyula MOK elnök szerint eddig nem kaptak választ leveleikre.

Továbbá a kormányrendeletben foglaltak és a bértámogatásról a tegnapi kormányinfón elhangzottak sem fedik egymást. A kormányrendelet meghatározta az önkormányzati alkalmazásban álló háziorvosok és fogorvosok után lehívható bértámogatás mértékét praxisközösségi együttműködéstől függetlenül, szemben a  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által tegnap bejelentettel. Mindez a MOK szerint sérti a szektorsemlegességet, bérfeszültséget generál az önkormányzati a és az egyéb praxisokban dolgozók között - írja a MOK elnöke.

Kincses Gyula szerint a miniszteri bejelentés szakmai tartalmát sem tudják értelmezni, pontosabb meghatározásra szorul a "lazább praxisközösség" - olvasható a levélben.

A bejelentésből nem világos, hogy a praxisközösségben való részvétel, és a bérkompenzáció az alapellátó fogorvosok részére is adott, vagy ők más módon részesülnek kompenzációban  - írja a MOK elnöke.