Az egyetem közleménye szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben nem tudták megtartani a szokásos, kari diplomaosztókat a főépület díszudvarán, ezért döntöttek a szabadtéri rendezvény mellett - írta az MTI.

Két tanévzárót tartanak 14 karnak

A 14 kar tanévzáróján részt vevők előzetes jelentkezése alapján kiderült, hogy a szabályok betartásával a Nagyerdei Stadionban sem elegendő egyetlen alkalom, ezért két időpontban, július 4-én és 11-én délután tartják a különleges tanévzárót.

Kép: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

A tegnapi, 4 karnak tartott tanévzárón nem volt lehetőség arra, hogy minden végzős személyesen vegye át az oklevelét, ezért karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák vette át a diplomát jelképesen a többiek nevében is.

Kép: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

Húszezer ember a két tanévzárón

Most szombaton a Bölcsésztudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi-, Környezetgazdálkodási Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint a Zeneművészeti Kar összesen több mint 1870 végzett hallgatójából önkéntes alapon 1100 diák és körülbelül 8000 kísérő vett részt a rendhagyó ünnepségen, amelyen karonként egy magyar és egy angol nyelvű képzésben végzős vette át jelképesen az egyetem vezetésétől az oklevelét - írja az egyetem a honlapján.

A Debreceni Egyetem két diplomaosztóján összesen 14 kar 2500 végzőse és kísérőik, összesen mintegy 20 ezren vesznek részt július 4-én és 11-én.

Kép: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

A járványügyi szigor enyhülésének köszönhetően viszont a maszk viselése nem kötelező a tanévzárókon, a hallgatók a küzdőtéren, a hozzátartozók a stadion lelátóin helyezkedhetnek el. A két szombati ünnepségen - amelyet élőben közvetítenek az egyetemi Facebook-oldalon és a Youtube-on -, 1200-1200 végzős hallgató vesz részt hozzátartozóival a debreceni stadionban - írta szombaton az MTI.

Kép: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt