Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hívók mindannyian elmondták, hogy a tehergépjármű a belső sávban halad, többször nekiment a szalagkorlátnak, megelőzni nem lehet, továbbá szabálytalanul váltogatja a sávokat. A bejelentők azt feltételezték, hogy a sofőr álmos, fáradt lehet és intézkedést kértek a balesetek megelőzése érdekében - olvasható a police.hu-n.

A rendőrség azonnal járőröket küldött az érintett útszakaszra. A helyszínre rövid idő alatt kiérkező egyenruhások rádión keresztül jelentették az ügyelet felé, hogy a kamion mögött haladva, fény- és hangjelzésekkel próbálják megállásra bírni a tehergépkocsi vezetőjét, azonban a sofőr nem reagál a rendőri felszólításra. Közlekedése továbbra is balesetveszélyes volt, többször sávot váltott, és folyamatosan haladt az országhatár felé.

Végül a kamiont a hegyeshalmi határátkelőhelytől 15-20 méterre sikerült megállítani. A járőrök igazoltatni akarták a gépjármű vezetőjét, azonban a férfi szemmel láthatóan rosszul volt, mozgáskoordinációs problémái voltak, és nem tudott rendesen kommunikálni. Az intézkedő rendőrök azonnal a mentőket hívtak a helyszínre, akik megállapítottak, hogy az 50 éves férfinak feltehetően agyvérzése van, és őt  a győri kórházba szállították. A járőrök a belső sávban álló kamiont biztonságosán félreállították, és intézkedtek a tulajdonos céggel történő kapcsolatfelvételről is.

Személyi sérülés nem történt, a jelenlegi adatok alapján az autópálya szalagkorlátja sérült meg több helyen.