Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két cég megállapodása nyomán 123 Aldi parkolójában lesz elérhető az E.On által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

A diszkontlánc parkolóiban megnyíló töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre - olvasható az Aldi közleményében. (A vonatkozó kormányrendelet alapján a 300 négyzetméternél nagyobb üzleteknél kötelező a töltési lehetőséget megteremteni és 100 parkolóhelyenként kettőt elektromos gépjármű töltőállomással ellátni.)

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez változhat: jelenleg 75 településen működik Aldi-üzlet, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat. A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is.

A töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez. A két német cég együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 137 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és mintegy 3500 főt foglalkoztat.