Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tervek szerint Telekom Rendszerintegrációs Zrt. néven folytathatja tovább jövőre tevékenységét a Magyar Telekom rendszerintegrációs leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt., ezzel párhuzamosan átalakul a cég fókusza és valamelyes belső struktúrája is - idézi a portál Gonda Gábort, a vállalat vezérigazgatóját, aki egy szűk körű háttérbeszélgetésen beszélt minderről.

A T-Systems Magyarország átalakítása, illetve a név megváltoztatása hosszú ideje napirenden van a menedzsment asztalán, a közeljövőben történő változások pedig azt a célt szolgálják, hogy a cégcsoport helyi szereplőként hatékonyabban tudjon egy kézből olyan szolgáltatásokat nyújtani, melyeket a nagy globális szolgáltatók kínálnak, illetve ezek mellé hordozóhálózatot is képes legyen biztosítani.

Az átalakuló cég a Magyar Telekommal karöltve a tervek szerint három jól elkülöníthető szegmenst lesz majd képes lefedni egyszerre (standard IT, standard telekommunikáció, rendszerintegráció), ezek közül a vállalati kínálat részét képező termékek Telekom Business jelölő alatt kerülnek majd egységesen piacra.

A struktúraváltással együtt a T-Systems Magyarország dolgozóinak nagyjából kétharmadát veszi majd át az anyacég februárban.

Az újraszerveződő cég egyben jelentős mértékben szűkíteni kívánja majd az alvállalkozói kört is, a beszállítók felé szigorúbbá válnak az elvárások, cserébe a cég minőségbíztosítási rendszere hatékonyabban támogatja majd az alvállalkozók munkáját - mondta Gonda.

A T-Systems Magyarország mellett középtávon egyetlen magyarországi cég, a 4iG Nyrt. nyújthat majd hasonló spektrumú szolgáltatáskínálatot