Az állami szerencsejáték-szervező Szerencsejáték Zrt. (SZRt.) idén januárban kötött egy 2024 végéig tartó határozott idejű szerződést a kormánynak is dolgozó New Land Media Reklám és Médiaszolgáltató Kft.-vel és a Lounge Design Szolgáltató Kft.-vel. Az összeg hatalmas: több mint nettó 34,6 milliárd forint, amely azt jelenti, hogy átlagosan havonta 720 millió forintot fizetnek ki a szerződés időtartama alatt a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cégeknek.

Az együttműködés nem volt titok, korábban maga az SZRt. közölte, hogy az ötöslottó "Élj a lehetőséggel!" szlogenű kampányában együtt dolgozik a cégekkel, de a New Land és a Lounge támogatja a Tippmixpro online sportfogadási felület megújításának kampányát is.

Az állami vállalat állandó partnere a 4iG Nyrt. is, amely tavaly november és idén január között is megbízásokhoz jutott. Az állami közbeszerzések gyakori győztese vezetheti be a stratégiai HR-rendszert az SZRt.-nél nettó 367 millió forintért. A szerződés időtartama három év, 2023 novemberéig tart.

A 4iG újíthatja meg a lejáró hálózati eszközöket 61,5 millióért, dolgozhat a fogadási rendszeren 195 millióért, vásárolhat mentési licenszeket 21 millióért, és bővítheti az adatközpont portjainak számát 63 millióért. Ez mindösszesen nettó 708 millió forint.

Startup-találkozó ötmilliós támogatással

Kiderült a listából az is, hogy a SZRt. mennyiért támogatta az az állami MFB-csoporthoz tartozó Hiventures startup-találkozóját: a "reklámszponzori tevékenység" tárgyú szerződés összege 5 millió forint. A Markamonitor.hu összeállítása szerint a szerencsecég az esemény főszponzora volt. Itt rendezték meg a Get in the ring! elnevezésű startupversenyt, ahol a résztvevőknek az e-sport, a sport digitalizáció és a sporttechnológiai iparág forradalmasítására kellett innovatív megoldásokat találniuk. (A Telex pár hónapja írt arról, hogy az új nemzeti tőkésosztály miként telepszik rá a komoly pénzeket megmozgató e-sportra.)

A listában szerepel egy 31,5 milliós szerződés a Delta Systems Kft.-vel is, amely szintén jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. A Digitális Kormányzati Ügynökség nemrég írt alá velük egy 5,5 milliárd forintos keretszerződést két évre VMware szoftverlicencek megújítására, bővítésére, kiegészítésére, valamint kapcsolódó támogatási szolgáltatások teljesítésére. Az SZRt.-nek "Infrastruktúratervezést támogató szolgáltatás, projekt- és fejlesztési feladatok" jogcímen segítenek.

Szaloncukorból csak jót

A cég novemberben a Szamos Marcipán Kft.-vel is szerződött szaloncukor gyártására és szállítására, 14,6 millió forintért.

Segítség a megváltozott munkaképességűeknek

A Spar Magyarországgal is szerződtek, pontosabban módosítottak egybérleti szerződését 28,5 millió forint értékben. A Spar több mint tíz éve biztosít árusítóhelyeket a Szerencsejáték Zrt.-nek: közel száz szuper- és hipermarketben vásárolhatók sorsjegyek megváltozott munkaképességű emberektől - írta nemrég a kiskereskedelmi cég.