Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fővárosban két forgalmas helyszínen is új üzletet nyit a Rossmann drogérialánc: az egyik a Campona bevásárlóközpontban, a másik az új városrészben, a BudaParton található. Vidéken is terjeszkednek: Kaposváron, Pécsett, Sopronban, Győrben, Székesfehérváron, Nyíregyházán és idén már Balatonlellén is találkozhatnak a vásárlók a Rossmannal. Idén összesen 18 új boltot nyitnak Magyarországon. Az üzletek önkiszolgáló kasszával történő modernizációja is folytatódott, a Flórián téri drogéria után, az Árkád Bevásárlóközpontban található üzletben is gyorsan, sorban állás nélkül intézhetik a bevásárlást - közölte a társaság.

A Rossmann Magyarország Kft árbevétele tavaly meghaladta a bűvös 100 milliárd forintot, amely több mint 10 százalékos árbevétel emelkedést jelent. 2021-ben is további növekedésre számít a vállalat, hiszen a tavalyi megnövekedett online vásárlások után, idén új online szolgáltatások bevezetése és országszerte már tizenkét új üzletet nyitott és további hat boltnyitás van még tervben. Állításuk szerint a tizenkét számjegyű árbevétel mögött nagy részben a vállalat CRM, expanzió és kereskedelmi stratégiája áll. De a márciusban jelentkező online piaci robbanás megfelelő kezelése is megalapozta a sikert. Utóbbi azért is fontos, mert 2020-ban jelentősen megváltoztak a magyar társadalom fogyasztási és vásárlási szokásai, így például a szépségápolási termékek iránti kereslet drasztikusan visszaesett, ugyanakkor ennél sokkal nagyobb mértékben nőtt az egészségmegőrzéssel kapcsolatos, illetve a higiéniai termékek iránti igény. 

Idén és a tavalyi évben is sor került béremelésre a cégnél: év végén továbbá, egy egyenlő mértékű egyszeri juttatásban részesítettek minden munkatársat, így stabil munkahelyként tekinthetnek a Rossmannra a jelenlegi és leendő alkalmazottak. Már másfél éve sikeresen átállt a vállalat irodai része a home office-ra, ami a járványhelyzet után is a vállalati működés része marad.

2021-ben a cég az előző évhez hasonló sikerrel kíván megfelelni a piaci kihívásoknak jelenleg 230 üzletével és online szolgáltatásával, melyet még markánsabbá kíván tenni. A fővárosban a budai oldalon két jelentős helyszínen is betérhetnek Rossmann drogériába a vásárlók, az egyik a Campona bevásárlóközpontban, a másik a vadiúj városrészben, a BudaParton található. Természetesen a vidéki városok sem maradnak új drogéria nélkül: Kaposváron, Pécsett, Sopronban, Győrben, Székesfehérváron, Nyíregyházán és idén már Balatonlellén is találkozhatnak a Rossmannal. Idén összesen 18 új bolt várja majd a vásárlókat az országban. Az üzletek önkiszolgáló kasszával történő modernizációja is folytatódott, a Flórián téri drogéria után, az Árkád Bevásárlóközpontban található üzletben is gyorsan, sorban állás nélkül intézhetik a bevásárlást.

A vállalat saját kutatási eredményei alapján webshopjában időablakos szolgáltatást biztosít, mely során a vevő a számára legkényelmesebb időintervallumban veheti át a megvásárolt termékeket. Összesen 46 településen, Budapesten kívül már az agglomerációban is lehetőség van az akár aznapi kiszállításra. A nyári eredmények alapján úgy látja a vállalat, hogy kiemelkedő igény van rá. A Rossmann a piaci kihívásokra gyors, határozott és eredményes válaszokat adott. Ennek is köszönhető, hogy a GKI Digital idei, immár hatodik alkalommal közzétett kutatásában a legnagyobb forgalmú online FMCG kereskedők rangsorában a legmagasabb forgalmú drogériai webshop a Rossmann Online Drogériája.

A Rossmann csoport 3,5 százalékkal növelte 2020-ban forgalmát 10,35 milliárd euróra a 4244 boltjában. Dirk Rossmann a Dirk Rossmann GmbH alapítója 2021. szeptember végén nyugdíjba vonul és a vállalat irányítását fia, Raoul Rossmann veszi át. Dirk Rossmann könyvírásnak szenteli az idejét. Magyarországon is hamarosan kapható lesz a Németországban már bestseller könyve, A polip kilencedik karja.