Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közös érdekünk, hogy mindenhol legyen elegendő üzemanyag.  Arra kérjük vásárlóinkat, hogy maximum 50 litert tankoljanak: ha mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége van, lesz elegendő üzemanyag az országban - írta Facebook-oldalán a Mol.

A teljes piacon, valamint a Mol hálózatában különösen megnövekedett kereslet miatt, Magyarország üzemanyag-ellátása és a töltőállomások zavartalan működése érdekében, kérjük kedves vásárlóinkat, hogy normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert tankoljanak.

A tankolási limit célja, hogy biztosíthassuk minden vásárló kiszolgálását és az ország üzemanyag-ellátását - éppen ezért a jelenlegi helyzetben arra kérünk mindenkit, hogy gondoljon a másikra is. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük - olvasható a posztban.

 

Mol: hamarosan újraindulhat a Barátság

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság (Drúzsba) kőolajvezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte szerdán a társaság

.A díjkötelezettség átvállalásával a Mol Nyrt. gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le - olvasható a magyar olajcég közleményben.

A gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal - derül ki a közleményből.