Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol Nyrt. benzinkútjain péntektől már csak maximum ötven litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből, és ha valaki annál többen tölt bele a tankba, az egész tankolásért a piaci árat kell fizetnie. A kútoszlopok ugyanis egyelőre nem állítják le mindenhol a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon - írja az rtl.hu.

Az AutóSámán YouTube-csatornájára felkerült videóban az látható, hogy egy videós pénteken, egy Mol-kútnál – már a szigorítások bejelentése után – teszteli, megáll-e a kútoszlop órája (vagy jelez-e bárhogyan), ha több mint 50 litert tankol. Nem jelezett, és nem állt meg, így az 53,6 litert vételező autósnak a teljes tankolási mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot. Azaz az autós a kísérlettel 20 ezer forintot bukott.

A Mol az rtl.hu kérdésére elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, a legkésőbb jövő hét első felében fejezik be. A cég egyben jelezte, hogy kártalanítják azokat, akik pénteken még nem voltak tisztában a szabályokkal és véletlenül piaci áron tankoltak.

Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk

 

- közölte a Mol a hírportállal.