A soproni központi fiók mellett Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Veszprémben, valamint Balatonfüreden is a Sopron Bank korábbi ügyfelei a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfeleivé váltak.

A tranzakciótól a MagNet Bank a piaci részesedés - közel duplájára - növelése mellett az új bankfiókokat, az új kollégákat (220-ról közel 350 fősre nőtt a Bank csapata), és az átvett betét- és hitelállománnyal járó üzleti lehetőségeket is várta.

Az ügyfélszámlák átadása automatikus, nem igényelt az ügyfelek részéről semmilyen beavatkozást. A MagNet Bank szerződéses feltételei az ügyfélszámlák átadásának napján léptek életbe. A MagNet Bank szolgáltatásait az ügyfélszámlák átvételét követően vehették igénybe az új ügyfelek.

A meglévő szerződések kamatai, díjai, költségei az ügyfelek számára kedvezőtlenül nem változtak.

A Sopron Bank kártyáit felmondták, az ügyfelek június 1-től vehették át új, Magnet bankos kártyáikat.

A Sopron Bank felmondta az értékpapír-számlavezetésre vonatkozó szerződéseket, a MagNet Bank ezt a szolgáltatást nem nyújtja, illetve nem ruházták át a széfszolgáltatási szerződéseket sem.

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG még októberben állapodott meg, hogy előbbi átveszi a Sopron Bankot.