Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A katás adózási forma az átalakítások miatt szeptembertől nem alkalmas a Wolton keresztüli szállításra. Így azoknak, akik katás egyéni vállalkozóként szállítanak jelenleg, új adózási forma választására van szükség a folytatáshoz.

A magyar piacon az egyik legnagyobb cég, a Wolt futárainak többsége átalányadózóként folytatná a munkát, ezért a cég új, szeptembertől életbe lépő kompenzációs rendszert dolgozott ki, amellyel kvázi beszáll a futárok többlekiadásaiba. A szállításokhoz szükséges idővel és a terhek növekedésével arányosan kapnak extra pénzt a futárok - derül ki a Wolt futároknak írt leveléből. 

 

  • 125 cím teljesítése esetén 10 ezer forint, 
  • 300 címnél 30 ezer forint, 
  • 600 címnél 80 ezer forint, 
  • 800 cím - 120 ezer forint. 
A Az első szintek a főállás mellett vagy diákként egyéni vállalkozók számára is teljesíthetőek, a várhatóan megnövekvő adminisztrációs terheket pedig már képesek jelentősen kompenzálni.

 

Az adminisztráció mellett az átalányadó kapcsán felmerülő adóterhek arányosan nőnek a jövedelem emelkedésével. Éppen ezért azoknak, akik a teljesített címek száma alapján továbblépnek a magasabb szintekre, a kompenzáció összege szorosan leköveti a tehernövekedést. A kompenzáció kizárólag az egyéni vállalkozóként a Wolt platformján szállító futár partnerekre vonatkozik, partner cégeken (Bt., Kft.) és szövetkezeten keresztül szállító partnereinkre nem.

A társaság emellett könyvelési támogatást is nyújt az érintett futároknak az átalányadózással járó többletadminisztrációt miatt.