„Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem” – idézi a StreetKitchen a kis budai cukrászda Facebook-oldalának bejegyzését.

Az Édesem tortaműhelyet hét éve nyitotta egy újságíróból lett cukrász, a hely egy idő után aztán már nem cukrászdaként, hanem tortaműhelyként működött, kizárólag megrendelésre dolgoztak.

A koronavírus okozta krízist még valahogy túlélte a műhely, az alapanyagok árának mostani száguldást azonban már nem tudják követni.

Hetente kellene árat emelni

„Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg” – írja a műhely közösségi oldalán a Márk Szonja, az Édesem tulajdonosa.

Eddig sem volt könnyű a műhely élete – bár sosem fordult mínuszba -, de az utolsó pár hónapban már folyamatosan a túlélést kellett kimatekozni. Úgy fest, eddig sikerült.

Kép: Facebook