Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Óriási raktárbázist épít a Budapest melletti Ecseren a Jysk lakberendezési boltlánc. A várhatóan idén megnyíló logisztikai központ kialakítására a cég 200 millió eurót - mostani árfolyamon több mint 80 milliárd forintot - költ. Összehasonlításul: a magyar Jysk 2021 augusztusában zárult üzleti évében több mint 57 milliárd forintos nettó árbevételt ért el. 

A tervek szerint az ecseri bázis több országot szolgál majd ki, ezzel pedig a Jysknek szállító teherautók évente 4,5 millió kilométerrel kevesebbet fognak megtenni, ezzel évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxidot spórol meg a vállalat.

A logisztikai központba már toborozza a munkatársakat a dán hátterű boltlánc. A targoncások kezdő fizetése 390-435 ezer forint lesz bruttóban. Ehhez jönnek a törvényben meghatározott pótlékok, valamint a 15 százalékos teljesítménybónusz. 

A Jysk ezzel egyébként hozza a tavalyi átlagot. A KSH munkakörökre bontott fizetési statisztikái szerint a targoncavezetők átlagos havi átlagos bruttó fizetése 2021-ben 393 546 forint volt. Ezen belül a 40-49 éves targoncasofőrök kapták a legtöbbet, átlagban több mint 405 ezer forintot.