Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Baker McKenzie globális ügyvédi iroda budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta irodavezető partnerévé. A pozíciót július 1-től veszi át Hegymegi-Barakonyi Zoltántól, aki kilenc éven át vezette az irodát. Ezzel egyidejűleg a társaság cégneve Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Irodára változik.

Fehérváry Ákos (képünkön) magasan képzett, társasági jogi, illetve hazai és határokon átnyúló M&A ügyekkel foglalkozó ügyvéd, aki jelentős munkajogi tapasztalattal rendelkezik. Elsősorban az olaj- és gázipar, az autóipar, az energia/megújuló energia, a technológiai és a gyógyszeripar területén tevékenykedik. Az évek során számos meghatározó tranzakciót vezényelt le Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban.

A frissen kinevezett vezető 1997-ben kezdte meg jogi karrierjét ügyvédjelölti pozícióban a Baker McKenzie-nél. Pályafutása során kulcsszerepet játszott az iroda innovációs és üzletfejlesztési kezdeményezéseiben. A szakember az iroda kínai ügyfeleket kiszolgáló részlegének társvezetője is egyben.

Örülök, hogy kilenc év után egy olyan kollégának adhatom át az iroda vezetését, aki eddigi munkája és teljesítménye alapján élvezi a partnerek teljes bizalmát. A magam részéről elsősorban a szellemi tulajdon és versenyjogi praxisaink erősítésével kívánom őt segíteni e célok megvalósításában - mondta Hegymegi-Barakonyi Zoltán leköszönő irodavezető partner a váltással kapcsolatban.

Az iroda a svájci jog szerint alakult Baker McKenzie International tagja, a gazdasági jog minden szegmensét lefedi, 35 éve működik Magyarországon.