Az átmenő vágányokon befejeződött a biztosítóberendezés helyreállítása, így augusztus 20-ától ismét a normális, 60, illetve 80 kilométer/órás sebességgel haladhatnak át a vonatok Kőbánya teher állomáson.

A sebességkorlátozásokat tavaly novemberben vezették be, amikor egy csőtörés következtében Kőbánya állomás biztosítóberendezésének elektromos részeit jelentős károsodás érte. A helyreállítási munkálatok továbbra is folytatódnak az állomás más részein.

173 203 perc késés

A november óta tartó sebességkorlátozások jelentős késéseket okoztak az összes, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Kecskemét, Szolnok, Lajosmizse felé tartó vonat közlekedésében, a helyzet tarthatatlan volt. Mostanáig a vonatok átlagosan 15-20 perc késést szenvedtek el itt, tavaly november 16-tól tegnapig egészen pontosan 46 030 személyszállító vonatnál 173 203 perc késés volt.

A részleges helyreállítással a menetrendszerűség ugrásszerűen javult - tette hozzá Facebook-bejegyzésében.

Augusztus 29-től már a lajosmizsei vonal S21-es járatai is az eredeti menetrend szerint közlekednek majd, tehát csökken az eljutási idő: a Nyugat pályaudvarról ismét minden óra 18 perckor indulnak, illetve Lajosmizse és Dabas felől minden óra 42 perckor érkeznek.