Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlöny 2023. évi 5. számában megjelent Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleménye, amely a munkába járással kapcsolatos költségtérítésről szóló kormányrendelet egy részét tisztázza, pontosabban a hazautazás felső korlátját – írja az Adózóna.

A Hivatalos Értesítőben olvasható „a gazdaságfejlesztési miniszter közleménye a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. kormányrendelet 3. § (3) bekezdés b) pontja szerinti hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátjáról a 2023. évben”.

A közlemény szerint a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. kormányrendelet 3. § (3) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján

a munkáltató által fizetett hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátja a 2023. évben 47 820 forint.

Pénteken este jelent meg a Magyar Közlönyben a kormány a munkába járás címén adható költségtérítés egyes szabályainak veszélyhelyzetben történő alkalmazásáról szóló rendelete. A jogszabály értelmében duplájára emelte a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését, ez több százezer munkavállalónak jelent komoly anyagi támogatást.