Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Április 3-án nem az országos listákra leadott szavazatok fogják eldönteni a parlamenti választás eredményét, hanem az, hogy mi lesz a 10-15 legfontosabb, billegő egyéni választókerületben – mondta Török Gábor az Inforádiónak. E körzetekben olyan szoros lehet az eredmény, hogy néhány száz vagy néhány tíz szavazaton is múlhat egy-egy mandátum.

A politológus úgy látja, hogy egyelőre nyugodt a kampány, mind az egyesült ellenzék, mind a Fidesz visszafogottan kampányol még. Szerinte a kormánypártok lépésére várnak a másik oldalon, hogy tudjanak majd reagálni. Most még Török szerint mindenki a saját szavazóit próbálja csak megszólítani, a bizonytalanokra még nem céloznak. Az utolsó hetekben indulhat be a verseny az ő megnyerésükre.

Török Gábor legmeglepőbb állítása, hogy valójában a Fidesz csak magát győzheti le: a választáson az igazi kérdés, hogy az emberek a fideszes kormányzás eredményeit milyennek érzik: elégedettek és pozitívnak értékelik, vagy annyira kiábrándultak, hogy már bárkire leszavaznak, csak ne maradjon tovább Orbán Viktor kormánya.

Nem vár sokat a kispártoktól sem: Gattyán György pártja 1 százalékra várja jelenleg, míg a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt esetében is kis esélyt lát, hogy elérik az öt százalékos bejutási küszöböt.