Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint a 6. héten az alábbi helyszíneken lehet számítani revizorok megjelenésére.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023.

február 1. és 10. között ellenőrzik a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától

ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

2023. február 7-én (kedden): Nyárlőrincen, Lakiteleken és Tiszaugon;

2023. február 16-án (csütörtökön): Kunszentmiklóson és Kunpeszéren

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Bálint-nap közeledtével, február 8. és 14. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik a megyében.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 6. és 12. között kedden Sásdon és Komlón

az építőanyag-kereskedőket, szerdán Pécsett, a húsboltokat, pénteken pedig szintén Pécsett, a pékségeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Békés vármegye

2023. február 6. és 12 között ellenőrzik a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye sport-, fitnesz- és edzőtermeit. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

2023. február 13. és 19. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye virágárusainál és az ajándékboltokban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és  9. között ellenőrzik a szoláriumokban a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és 14. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 15-én és 16-án a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

2023. február 8. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 14. között – Valentin-naphoz közeledve – ellenőrzik a virág-, ajándék-, ékszer és édességárusokat. A revizorok ellenőrzik  a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Heves vármegye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a vármegye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 6. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

2023. február 6. (hétfő): Tiszabura és környéke,

2023. február 7. (kedd): Jászkisér és környéke,

2023. február 8. (szerda): Fegyvernek és környéke,

2023. február 9. (csütörtök): Martfű és környéke,

2023. február 10. (péntek): Szolnok és környéke.

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 10. között célzott kiválasztás alapján azon adózókat ellenőrzik, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 6. és 10. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

2023. február 6. (hétfő): Szécsényi járás,

2023. február 7. (kedd): Rétsági járás,

2023. február 8. (szerda): Pásztói járás,

2023. február 9. (csütörtök): Balassagyarmat járás,

2023. február 10. (péntek): Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest vármegye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

2023. február 6. és 15. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik, akár online vásárlással is.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 17. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023. február 6. (hétfő): Dunaföldvár;

2023. február 7. (kedd): Paks;

2023. február 08. (szerda): Szekszárd;

2023. február 09. (csütörtök): Bonyhád;

2023. február 10. (péntek): Paks;

2023. február 13. (hétfő): Tolna;

2023. február 14. (kedd): Hőgyész, Szakály;

2023. február 15. (szerda): Nagydorog;

2023. február 16. (csütörtök): Dombóvár;

2023. február 17. (péntek): Bátaszék.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 10. között a ruházati kiskereskedéseket ellenőrzik az egész megyében. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet