Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hat évre visszamenőleg közli a heti halálozási statisztikát a KSH, a friss heti adatokat rendszerint még több hétig korrigálják újabb esetekkel az adatok feldolgozásának előrehaladtával. A most frissített adatsor már az év 15. heti számait is mutatja, ugyanakkor még mindig felfelé korrigálják a 12. heti adatokat is.

Eszerint a március 22-28. közötti héten immár 4228 elhunytról tud a hivatal, ami abszolút rekord a hat évre visszamenőleges heti adatközlésben. Így míg egy hete még azt írtuk, hogy a 12. héten elhunytak száma (4163 fő) 58 százalékkal haladta meg az előző öt év átlagát, most arról kell hírt adnunk, hogy a növekedés az előző öt évhez képest 60 százalékos, és az idei 12. hét volt a leghalálosabb hét az elmúlt 6 teljes évet figyelembe véve. 

Ez alatt a hét nap alatt a koronavirus.gov.hu oldal 1710 halálesetről tudósított, az elhunytak halálának pontos idejéről azonban nincs információ, így ehhez az időszakhoz kötjük a számokat.

Jelentős a korrekció a 13. héten is, 4082 elhunytról 4167 főre módosult a statisztika, ez az előző öt év átlagánál már 62 százalékkal nagyobb szám, mint a megelőző öt év 13. heti átlaga, és a heti halálozási listán másodikként szereplő novemberi 4170 halálesettől csak 3 esettel elmaradva még mindig dobogós az elmúlt hat évet figyelembe véve. 

A friss, 15. heti adatok már kedvezőbb képet festenek a magyarországi halálozásról. A mai állás szerint az április 12-18. közötti héten 3131 elhunytat regisztrált a hivatal, ami 27 százalékkal több az előző öt év átlagánál (247 fő). Ugyanezen a héten a központi tájékoztató oldal 1767 Coviddal összefüggő halálesetről adott számot.