Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak arra a kérdésre, hogy mit gondol, mennyire tud majd együtt dolgozni Lázár Jánossal. A fideszes politikus az építésügyi és beruházási tárca várományosa, és hozzá fog tartozni Budapest fejlesztése is.

Karácsony Gergely szerint a fő kérdés az, hogy Budapestben ellenfelet lát a kormány vagy szövetségest abban, hogy Magyarország fejlődjön és gyarapodjon. A főpolgármester azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázár Jánossal, és a főváros semmilyen beruházást nem fog megakadályozni, ami a város érdekét szolgálja.

A Liget-projektnek is vannak olyan elemei, amelyekkel egyetért a főváros: ilyen a közlekedés átalakítása, P+R parkolók építése, a park rekonstrukciója. Az oda tervezett épületeket viszont Budapest más pontjain látná szívesen. Említette még a Biodómot: szerinte a kormány és a főváros vezetése is abban érdekelt, hogy ez a beruházás megvalósuljon.

"A mi hozzáállásunk az, hogy a kormányban mindig szövetségest kerestünk. Én próbáltam szövetségest találni a kormányban, de egyre több politikai támadást kellett kivédenünk" - magyarázta Karácsony.