Vasárnap estig túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, az északkeleti megyékben számíthatunk gomolyfelhőkre, illetve a nyugati határ közelében lehet eleinte kevés felhő. Éjjel kialakulhatnak ködfoltok, nagyobb eséllyel az ország keleti felén és a délnyugati határnál, a Dráva völgyében.

Hétfőn a ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet főleg holnap több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos északkeleti völgyekben hidegebb, a belvárosokban, vízpartokon, illetve Sopron térségében enyhébb idő is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 16 fok között várható.

Kedd éjszaka nagyobb eséllyel az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződik köd, amelynek feloszlása után általában többórás napsütés várható. Napközben nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, azonban a Tiszántúlon egész nap derült maradhat az ég. A Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor a nap második felében. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -5 és +4 fok között valószínű, fagyra az Észak-Dunántúlon legkisebb az esély. Délutánra 11 és 16 fok közé melegszik fel a levegő.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Szerdán kezdetben az ország nagyobb részén felhős idő várható, a kevésbé felhős tájakon reggelre köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, a felhőzet pedig egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor, később már nem valószínű csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad. A minimumok -4 és +6, a maximumok 12 és 16 fok között alakulhatnak.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd feloszlását követően derült vagy gyengén felhős napos, száraz idő várható. A keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű - írják a meteorológusok.