Csütörtökre virradó éjszaka túlnyomóan derült, száraz idő várható, de főként a Dunántúl északi és nyugati felén több gomolyfelhő képződhet, és ott záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, és főként északkeleten, illetve a középső országrészben alakul ki zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Délutántól növekvő eséllyel, estefelé már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a csúcsérték 28 és 37 fok között valószínű, a keleti országrészben lesz a legforróbb, északnyugaton a kevésbé meleg idő.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombaton a Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ennek megfelelően előbbi területen sok napsütésre van kilátás, de másutt is kisüt több órára a nap. Éjjel többfelé, napközben az erősebben gomolyfelhős tájakon több helyen, másutt elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos időre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, de néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, kis területen erős lökések kísérik. Zivatarfelhő környezetében viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 26 és 31 fok között valószínű - írják a meteorológusok.