Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Honvédség várja a jelentkezőket az önkéntes katonai szolgálatra – írja az MTI. Durgó Tamás megbízott parancsnok az M1-en elmondta: minden olyan 18 és 65 év közöttit várnak, aki szeretné megszerezni az általános honvédelmi alapismereteket. Kiemelten szeretnék megszólítani a fiatalokat, akiknek a felsőoktatási felvételinél többletpontokat is jelent az önkéntes katonai szolgálat.

A szeptember 5-én induló kiképzések esetében az első két hónap általános alapkiképzés, a második, négy hónapos szakasz előtt pedig a résztvevők választhatnak, milyen kiképzésben vennének részt. Műveleti besorolású katonai szervezetet is lehet választani, amelynek keretében harckocsizó, ejtőernyős, vagy búvárgyakorlatot is lehet szerezni.

Az első két hónapban a minimálbért kapják az önkéntes katonák, a különleges műveleti besorolású szervezetet választók bére a továbbiakban bruttó 260 ezer forint.

Az elmúlt években az önkéntes katonák közül több mint ezren döntöttek úgy, hogy hivatásos, vagy szerződéses szolgálatot vállalnak.