Az ATV arról kérdezte meg az Országgyűlést, hogy miként alakult a gázfogyasztásuk a fűtésszezon kezdete óta. A hivatal válászában közölte, hogy 

idén szeptemberben 8 százalékkal, októberben pedig 75,3 százalékkal csökkent a tavalyi fogyasztáshoz képest.

Ahhoz, hogy mindezt kontextusba helyezzük, nem árt azt is megjegyezni, hogy a szeptemberi hónap idén az átlagosnál hidegebb volt. Különösen a hónap 3. hetén volt hűvösebb a szokásosnál, akkor arra is volt példa, hogy egy napon belül átlagosan 7 Celsius-fokkal volt hidegebb az átlagnál.

Ezzel szemben az október – a kicsit későn érkező indiánnyárnak köszönhetően – pont ellenkezőleg alakult, és az idén kiemelkedően meleg volt. Havi szinten 1,7 Celsius-fokkal volt melegebb az átlagnál, és ennek is nagy szerepe van abban, hogy az Országgyűlésnek ilyen sokat sikerült spórolnia.

Az ATV-vel az Országgyűlés Hivatala azt is közölte, hogy irányadónak tekintik az állami intézményekre előírt 18 Celsius-fokos hőmérsékletre vonatkozó rendelkezéseket, és csak kisebb ingadozásokkal térhet el a hőmérséklet a 18 Celsius-foktól. Az ATV tudósítója ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy

hétfőn valóban nem volt 18 foknál melegebb az Országgyűlésben a sajtó számára kijelölt termekben, a Kupolacsarnokban, a Kék társalgóban és a parlamenti folyosókon sem.

Alig két hete egyébként ennél még jóval melegebb lehetett, ugyanis Jakab Péter független (volt jobbikos) országgyűlési képviselő novemberben megmérte a hőmérséklet az Országgyűlésben, és akkor még 23,1 Celsius-fokot mutatott az ülésteremben elhelyezett hőmérő.