Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hatalmas változás jön az Erste Bank Hungary Zrt. ügyfeleinek életében, ugyanis 2023. június 30-tól már nem vehetnek fel hasonló feltételekkel készpénzt a Takarékbank ATM-ekből, mint a számlavezetőjük automatáiból.

A változás okaként az Erste az ügyfeleinek írt levélben azt írta:

a Takarék Csoport csatlakozott a Magyar Bankholding Csoporthoz ebben az évben, ez pedig bizonyos változásokkal jár.

 

Az Erste bank ügyfelei – bár sokan ezzel nem voltak tisztában – készpénzfelvételkor eddig a Takarékbank automatáit ugyanolyan kondíciókkal használhatták, mint az Erste Bankét.

Az osztrák anyacéggel rendelkező Erste Bank azt írta ügyfeleinek, hogy a július végétől érvénybe lépő változásról tudják, hogy sok esetben kellemetlenséggel jár, főleg azokon a településeken, ahol jelenleg nincs Erste ATM.

A pénzintézet ezért olyan készpénzmentes megoldásokat javasol, mint a kártyás fizetés, valamint arra kérik az ügyfeleket, hogy töltsék ki az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatot, és akkor bármelyik ATM-ből havi kétszer díjmentesen vehetnek fel 150 ezer forintot.

Már tavaly nyáron szűntek meg ATM-ek

Tavaly nyáron kezdtek eltűnni a Takarékbank bankautomatái és bankfiókjai. 2022. július végén és augusztusában körülbelül három tucatnyi fiókot, illetve ATM-et számolt fel kisebb településeken a Magyar Bankholding, többek között Debrecenben, Tarcalon, Szentmártonkátán, Nyírvasváriban, Bodroghalomban, és Zamárdiban is ATM-eket szűntettek meg.