Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Váratlan eredményt hozott az az összehasonlítás, amelyben megvizsgálták mennyiért kaphatók a nagyobb áruházakban azok a termékek, amelyeket februártól csak az októberi áron lehet kínálni a vevőknek - derül ki Azénpénzem.hu gyűjtéséből. A termékek közül kizárólag a kristálycukor került többe az októberre a KSH által kimutatottól.

A többi cikk átlagosan hét százalékkal olcsóbbnak bizonyult. A sor egyébként nem teljes, a csontos, bőrös csirkemell és a far-hát is hiányzik a statisztikusok megismerhető listájából. A hírportál által vizsgált nagyáruházakban a csontos csirkemell kilója átlagosan mintegy 1400, a far-háté pedig 310 forintba került.

A filézett csirkemell most az akkorinál 17 százalékkal, a liszt pedig 28 százalékkal kerül kevesebbe. Ezek árát tehát bőven emelhetik is majd februárban a boltok. Az étolaj viszont időközben több mint 15 százalékkal drágult, így annál az üzletekben várható az áresés.

Fontos szem előtt tartani, hogy az árstoppos kormányrendelet nem a statisztikai átlagot, hanem az egyedi bolti árat tekinti irányadónak. Csak érdekességként érdemes még megjegyezni, hogy a tejért a hiper-, illetve szupermarketek nagyjából átlagosan ugyanannyit kérnek most, mint tavaly október közepén.