A közösségi tervezéskor kiválasztott helyszíneken a burkolat felbontásával új virágágyakat és növénykazettákat alakítanak ki – írja a FŐKERT.

A Mester utca úgy, ahogy van, hangulatos a hatalmas, összeboruló fasorával, viszont a talajszinten még mindig nagy területet foglal el az aszfalt. Ezen javít idén a közösségi költségvetés projektje, ami célul tűzte ki a Mester utca zöldítését.

  • A felújítás első fázisában március 27-től indulnak a faápolási munkák a Haller utca és a Bokréta utca közti szakaszon,
  • április 1-től pedig a Bokréta utca és a Ferenc körút közötti részen.

A munkálatok miatt az érintett szakaszokon március 27-től forgalomkorlátozásra kell számítani.

13 növényfaj egyedei fognak felváltva virulni

Ezt követően a Mester utca hat szakaszán, a burkolat feltörésével növénykazettákat alakítanak ki, amelyekbe változatos színű, méretű és habitusú évelő növényeket ültetnek, összesen 13 különböző faj egyedei virulnak majd az utcában, mind más-más időszakban. 

A helyszínek kiválasztásában döntő szerepet játszott, hogy a növényeket olyan helyre ültessék, ahol gazdájuk is lesz – a közösségi tervezés során a gondozásukat a közelben lakók, dolgozók vállalták.

A projekt független a BKK által tervezett későbbi nagy felújítási munkáktól, de azzal teljes összhangban zajlik.

Tudni szeretné, kik Magyarország legbefolyásosabb zöld személyiségei?

Nonprofit szervezetek vezetői, nemzetközileg ismert zöld hálózatok hazai képviselői, cégvezetők, tudós és humorista is szerepel Magyarország 25 legbefolyásosabb zöld személyiségeinek listáján. Első alkalommal lát napvilágot olyan lista, amely Magyarország legfontosabb fenntarthatósági személyiségeit mutatja be. Bővebben>>>