Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár május 1-én újranyithattak a magyarországi mozik, a sajátos szabályozás miatt a  látogatottságuk jelképes - írja a Népszava. A Filmforgalmazók Egyesületének gyűjtése szerint 6656 néző volt a hétvégén a mozikban, ez 193,1 százalékos növekedés az előző hétvége 2724 nézőjéhez képes, de nem érdemes ezeket a számokat a pandémia előtti, több százezres forgalomhoz hasonlítani.

A magyar módszer szerint csak az léphet be a vetítőterembe, akinek van védettségi igazolása, illetve, ha tizennyolc év alatti, akkor hoznia kell magával egy védettséggel rendelkező kísérőt. Miután elkezdték oltani a tizenhat év felettieket, a jelenlegi rendelet lehetővé teszi majd, hogy akár egy beoltott tizenhat éves kísérhet majd egy tizenhét éves nem beoltottat – ez akár ideális is lehet egy randihoz.

Iparági szakemberek szerint az lenne a civilizált megoldás, ha azoktól követelnék meg a védettségi igazolást, akik beolthatók, és akik valamilyen oknál fogva nem vehetik fel az oltást, azokat nem szabadna kitiltani a mozikból. Arról nem is beszélve, hogy a tinik mehetnek teraszra, plázába és iskolába is, csak moziba és kulturális eseményekre nem.

Több forrásból megerősítették a napilapnak, hogy amíg a védettségi igazolással kapcsolatban nincs logikus és átlátható szabályozás és a fő célcsoport ki van tiltva a mozikból, addig nem lehet nyereségesen üzemelni, a veszteség-termelést pedig nem lehet senkire sem rákényszeríteni. Ezért a moziüzemeltetők halogatják a érdekesebb filmek bemutatását.