Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A veszteséget leginkább a tárgyidőszaki vállalatfelvásárlások és ahhoz kapcsolódó megnövekedett költségek okozták, ez a későbbi időszakokban a szinergiák kihasználásával jelentősen változhat - jelezte a 4iG Nyrt. az MTI-nek elküldött közleményében.

Ezen túl pénzkiáramlással nem járó tételek befolyásolták jelentősen az eredményt: a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardoknak (IFRS) való megfelelés miatt az újonnan felvett eszközökkel és kötelezettségekkel kapcsolatban elszámolt értékcsökkenés, a kamatráfordítás, illetve a számviteli politikák harmonizációja miatti szintén megnövekedett értékcsökkenés.

A vállalatcsoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) meghaladta az 55,1 milliárd forintot az idei első kilenc hónapban, az előző év hasonló időszakában elért 3,5 milliárd forintos EBITDA után.

Strukturális változások: növekvő hatékonyság

Az infokommunikációs cégcsoport működési hatékonyságát jelentősen javították a harmadik negyedévben bekövetkezett strukturális változások. Szeptember 1-jén új vállalatirányítási-szervezeti felépítést vezetett be a 4iG, amely a nagyvállalati működéshez igazította a cégcsoport központi irányítását.

A harmadik negyedévben folytatódott a magyarországi és nyugat-balkáni távközlési vállalatok integrációja, amely rövid távon is javította a cégcsoport működési eredményeit. A 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, szerdán 727 forinton zárt a papír.