Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mind a 194 utas szerencsésen túlélte a repülést, miután az egyik gépen ülő úgy döntött az Asiana Airlines egyik járatán, hogy kinyitja landolás közben a gép ajtaját. Az utasszállító repülőgép épp a dél-koreai Daegu Nemzetközi Repülőtérre tartott, és az utas illetéktelen beavatkozása következtében nyitott ajtóval ért földet – írja a BBC.

A repülőjárat vészkijáratát egész pontosan akkor nyitotta ki az utas, amikor még 250 méterrel jártak a föld fölött.

A repülő ajtaját kinyitó, harmincas éveiben járó férfi cselekedetéről elárulta: úgy érezte, hogy megfullad, és szeretett volna mielőbb kiszállni a repülőből. Miután a repülőtéren, a landolás után kihallgatták, a helyi rendőröknek azt mondta, stresszesnek, talajvesztettnek érezte magát, miután nem rég elveszítette a munkáját.

Az egyik kihallgatást végző rendőr hozzátette: a repülőajtót kinyitó férfit mentális problémái, zaklatott állapota miatt nem is tudták tisztességesen kihallgatni. Tulajdonképpen nem is tudtak neki érdemben kérdéseket feltenni a hatóság emberei, mert mint fogalmaztak: „nem volt olyan állapotban.”

Káosz, tehetetlen személyzet, remegő és síró gyerekek

A gépen utazók beszámolói alapján a légiutas-kísérők már nem tudták a férfit megállítani, aki a szemtanúk szerint arra is kísérletet tett, hogy kiugorjon a kinyitott ajtón. Ezen túl az utasok a repülőn kitörő pánikot is leírták: a nyitott ajtóhoz közel tartózkodók egymás után ájultak el, a légiutas-kísérők pedig a rádión keresztül orvosokat hívtak a fedélzetre.

"Azt hittem, hogy a gép felrobban. Azt hittem, hogy így fogok meghalni" – közölte az egyik utas, aki hozzátette: a fedélzeten több iskolás is tartózkodott, akik egy hétvégi sporteseményre tartottak. A gyerekek remegtek és sírtak a rémülettől, miután kinyílt a repülőajtó.