Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mától kezdődik az éves besorozási időszak Oroszországban, amely április 1-jétől egészen július 15-ig tart – írja az orosz hírportál, a Meduza.

A lap úgy tudja, hogy az Oroszországot vezető Vlagyimir Putyin elnöki rendelete szerint a terv jelenleg az, hogy ezúttal legfeljebb 147 ezer hadköteles embert hívnak be az orosz sorozóirodákba.

Ám arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a frissen beállított sorkatonákat vajon az ukrán frontra küldik-e.

Ugyanakkor a Kreml azt már korábban bejelentette, hogy természetesen bármelyik sorkatona bármikor aláírhatja a szerződését, amelynek értelmében elutazhat harcolni az ukrán frontra. Ezzel párhuzamosan az orosz védelmi minisztérium azt javasolja, hogy a sorkatonák részt vehessenek a békefenntartó missziókban. Jelentsen ez a kifejezés bármit is az ő megfogalmazásuk szerint.

A Meduza arról is beszámolt, hogy a tavaszi sorozás ráadásul egybeeshet egy újabb mozgósítási hullámmal: március közepén az orosz régiókban élők elkezdtek behívókat kapni „adategyeztetés céljából” a helyi katonai nyilvántartó és sorozó irodákba.

Jelenleg az orosz törvények a 18 és 27 év közötti férfiaknak írják elő a kötelező sorkatonai szolgálat teljesítését, azt pedig fontos tisztázni, hogy a hadkötelezettség, amelynek korhatárát az orosz vezetés egyébként hamarosan 30 éves korig tervezi kitolni, hivatalosan nem azonos a katonai mozgósítás elrendelésével.

Már a pornóoldalakon is katonákat toboroznak

A Pornhub egyik felhasználója szúrta ki az orosz Wagner magánhadsereg sajátos toborzó szexhirdetését. Mindezt azok után, hogy legújabb toborzóközpontjaikat edzőtermekben nyitották meg, ahogy már a börtönökből is kiengedik az orosz rabokat, csak legyen, aki kimegy harcolni az ukrán frontra. A moszkvai és a pétervári elit pedig mindeközben látványosan megússza a háborút.