Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország tavaly védelmi büdzséjének mintegy 48 százalékát költötte haditechnikai eszközökre – ebben benne van az eszközök beszerzése, karbantartása és egyéb költségek is. Ezzel hazánk első helyen áll a NATO-n belül.

Az országban 2015 óta nagyszabású haderőreform zajlik. Ennek része egyebek mellett a Magyar Honvédség járműparkjának teljes korszerűsítése, a személyvédelmi felszerelések, kézifegyverek lecserélése és a technikai eszközök digitalizációja.

NATO
NATO
Kép: Napi.hu

A NATO-jelentés említést tesz a védelmi költségvetés GDP-hez viszonyított 2 százalékos elvárásának teljesítéséről is: ebben Magyarország a középmezőny végén található. A NATO szerint Magyarország tavaly a GDP 1,44 százalékát költötte védelmi kiadásokra és mindössze hét olyan ország van a szövetségen belül, amely megfelel ennek az elvárásnak.

A jelentésben elismerik Magyarország NATO-missziókban vállalt szerepét is: egyebek mellett említik a koszovói KFOR-missziót, a balti légtérvédelmi missziót (BAP) és más, multinacionális hadgyakorlatokon való részvételünket is.