Kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az UEFA állítólagos állásfoglalására hivatkozva közleményt adott ki, amely szerint a jövőben engedélyezni fogja „a történelmi Magyarország tiszteletét és a határon túli szurkolókkal való összetartozást szimbolizáló drapéria stadionba történő bevitelét”, azzal a feltétellel, ha a térkép más szimbólumot vagy feliratot nem tartalmaz, azaz nem lehet rasszista vagy politikai üzenetet rárakni.

Az UEFA a Román Labdarúgó-szövetségnek és az Euronewsnak is megerősítette:

nem engedélyezik a történelmi Magyarországot ábrázoló, illetve az árpádsávos zászlók használatát az európai mérkőzéseken.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt állította, hogy az UEFA és a labdarúgásban felbukkanó diszkrimináció ellen küzdő FARE (Football Against Racism in Europe) elfogadta érvelésüket, „miszerint a Nagy-Magyarország-jelkép és az árpádsávos zászló stadionokban való megjelenései önmagában nem minősülnek rasszista magatartásnak”.

Az UEFA azonban előbb a Román Labdarúgó Szövetségnek (FRF) cáfolta a hírt, mondván, „az UEFA nem engedélyezte és nem fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó-szövetség által említett szimbólumok használatát az európai mérkőzéseken”, majd az Euronews romániai szerkesztőségének is megerősítette álláspontját.