Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
„Hamzat tehetséges és végrehajtó vezető. Ezt bebizonyította, mivel korábbi kormányzati és önkormányzati tisztségeiben jó eredményeket ért el. Sok sikert kívántam neki az új pozíciójában” –kommentálta Hamzat Kadirov kinevezését Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov a Meduza tudósítása szerint. A Lettországban működő független orosz oknyomozó portál azt s kiderítette, hogy a 26 éves Hamzat Kadirov Ramzan Kadirov unokaöccse.

Mindeközben Ramzan Kadirov másik unokaöccse, Haszan Ibragimov a megszállt Melitopolban megerőszakolt egy nőt – írta a Bild. Több médiabeszámoló állítja: az áldozat, Olga Zenkova orosz újságírónő, aki egy étteremben vacsorázott egy férfi társaságában, amikor Haszan Ibragimovék rájuk támadtak.

Már 23 évesen miniszter volt a tehetséges rokon, Hamzat

2020 februárjában az akkor 23 éves Hamzat Kadirov lett a csecsen sportminisztérium vezetője. A köztársasági vezető azzal magyarázta unokaöccse kinevezését a magas posztra, hogy ő Ahmat Kadirov unokája.

A csecsen elnök honlapján található információk szerint Hamzat Kadirovot 2021 augusztusában Turpal-Ali Ibragimov váltotta fel a sportminiszteri poszton. 2022 szeptember végén Ramzan Kadirov arról számolt be, hogy unokaöccse más csecsen tisztviselőkkel együtt az önjelölt Donyecki Népköztársaságba utazott, ahol csecsen katonákat látogatott meg. Az elnök ezután unokaöccsét már titkárságának vezetőjeként mutatta be.