Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sítáborból hazatérőket szállító busz balesete 2017. január 20-án történt, 18 ember halt meg. V. Jánost tavaly októberben hat év börtönre ítélte jogerősen az olasz bíróság. Az ATV cikke szerint eddig semmilyen kártérítést sem fizetett még a veronai buszbalesetet okozó sofőr az áldozatok hozzátartozóinak - nyilatkozta híradónknak az egyik elhunyt rokona. A férfi a televíziónak azt is elmondta, hogy mind az elítélt V. János, mind a baleset idején őt alkalmazó cég vagyonkimentésbe kezdett. 

San Martino polgármestere azóta a borzalmas január 20. óta minden évben megemlékezik az áldozatokról, akik épp kirándulásról tartottak haza, ez még szörnyűbbé teszi ezt a tragédiát, amit azóta sem felejtettünk el és soha nem is fogjuk

 

- így Szendrei Endre. 

Elmondta, hat éve várják, hogy a jelenlegi ideiglenes állandó emlékhelyük legyen az áldozatoknak a helyen, ahol sokan utoljára látták szerettüket, de továbbra is csak elvi hozzájárulásuk van.

Az ATV felidézi, hogy az eljárás sokáig húzódott. 2020 júniusában a sofőrt, aki elaludt a volánnál, végül 12 év letöltendő börtönbüntetésre és kártérítés megfizetésére ítélte első fokon az olasz bíróság. Az ítélet a kiszabható maximum volt, mivel V. János tudatában volt annak, hogy alvási problémákkal küzd, illetve az indoklás szerint a balesetben elhunyt váltótársát hibáztatta, valamint nem érdekelte a családtagok szenvedése.

További keresetet nyújtanak be

2021 októberében peren kívüli egyezséggel 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítéletet az olasz utakon elhunyt családtagok és áldozatok szövetsége felháborítónak tartja.

A csatorna úgy tudja, hogy az áldozatok hozzátartozói további kereseteket fognak indítani, mivel úgy vélik, V. János munkaidőben követte el cselekedetét, így felelősség terheli az őt alkalmazó céget is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport