Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felhívás nélküli közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Széchenyi István Egyetem közölte az uniós közbeszerzésiközlönyben.

Az egyetem először nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárást hirdetett, amelyen azonban a rendelkezésre álló fedezetet meghaladó ajánlati árak miatt nem született eredmény. Ezt követően az intézmény – a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően, a Közbeszerzési Hatóság jóváhagyásával – hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott le, amelyre mindhárom korábban érvényesen pályázó ajánlattevőt meghívta.

Ez az eljárás eredményesnek bizonyult. Közös ajánlattevőként a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. alkotta W-E 2021 Konzorcium győzött.

A nyertesek feladata a tervezés és a kivitelezés is.

A Győri Kekszgyár volt raktárépületében, a teljes felújítás és a környezet rendezése után a következő funkciók kapnak elhelyezést:

- a tudományos és innovációs park „brand” épülete,

- az új művészeti kar oktatási terei.

A nyertesekkel november 25-én kötött szerződést az ajánlatkérő. A konzorciumban nyertes cégek az elmúlt években Magyarország leggazdagabb emberei közé bekerült üzletemberekhez köthetők. A WHB az egykor Győrről induló Paár Attila tulajdona, míg az Euro-Generál több kézen is átment a története során, tavaly ősz óta a Mészáros Lőrinc és gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér B-Á.L. Zrt.-nél vannak a többségi részvények.

Indult még a közbeszerzésen a budapesti Build IT Mérnökiroda Kft., valamint a győri FK System Építő Kft. is.