Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Prága belvárosában lévő átlagos lakások ára nem csupán magasabb a kelet-közép-európai régió más fővárosaiban kialakult áraknál, hanem vetekszik a berlini ingatlanárakkal is - adta közre a Numbeo szakportál adatait a Radio Praha.

Nominális összehasonlításban Münchenben kerül a legtöbbe egy lakás Közép-Európában, a négyzetméterár 3,17 millió forintnak felel meg. Frankfurtban ugyanez a mutató 2,04 millió forint, Bécsben kétmillió forint, Berlinben pedig 1,84 millió forint.

Ami a keresetekhez mért viszonylagos összehasonlítást illeti, erről egészen más a kép. A müncheni átlagár az átlagos havi nettó kereset 378 százaléka, miközben Prágában ez a mutató 419 százalék. Pedig a cseh fővárosban "csupán" 1,53 millió forintnak megfelelő koronát kell fizetni négyzetméterenként. Varsóban a relatív mutató 295 százalék, Pozsonyban és Krakkóban 292-292 százalék.

Ami a külvárosi árakat illeti, Berlinben 1,23 millió forintos, Prágában egymilliós Pozsonyban pedig 660 ezer forintos négyzetméterárral lehet számolni.