Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét éve tartó bírósági eljárásban szerdán született elsőfokú ítélet, amely az előadóművész és az "ügyvédi csapata" szerint hibás döntés volt, és bizakodva várják a másodfokú eljárást. "A nyomozóhatóság 8-10 évet akart rám sózni, az ügyészség hetet; remélem, hogy a másodfokú bíróság majd korrigálni fogja az elsőfokút, és ott olyan ítélet születik meg, amely nem hibás" - nyilatkozta Galambos Lajos az Index podcast műsorában.

Galambos az ítélethirdetés után megrendült, nem erre számított, de kitart az álláspontja mellett. "Ha valamit rám dobnak, megpróbálok védekezni, ezért jöttem el ide is. Amíg erőm engedi nem kiabálom, de hangoztatni mindenképpen fogom a saját igazam" - mondta a zenész a lap újságírójának. Az előtte álló körülbelül egy év, amíg megszülethet a másodfokú ítélet, nem telik majd tétlenül: készül a saját igaza bizonyítására.

A zenész-előadó arról is beszélt, hogy az elmúlt években is járt fellépni, és a fellépésein mindenhol a szeretetet és a megértést tapasztalta, atrocitás nem érte.

Nagy kiárusítást tart

Hatvan évesen átértékelte az életét, és rájött: a kevesebb is elég, ezért kiárusítja a javait, amire már nincs szüksége - példaként említette, hogy amikor karórát vett régebben, nem egyet, hanem egyszerre hármat vett. Az Angliában, Franciaországban vásárolt minőségi bútorait és kincseit is eladná. "Szeretném, ha a gyermekeim egy nyugodt életet éljenek, ehhez próbálok hozzájárulni minden szempontból."

Nem érzi már olyannak a boldogasszonypusztai birtokát, amilyennek megálmodta. A ház már nem fontos - tette hozzá Galambos. A birtokon van egy "gyönyörű" nagy halastó is - "ez akkora, mint egy Margit-sziget" -, amiben harcsát tenyésztenek.

A beszélgetés későbbi pontján már arról beszélt a zenész, hogy felszámol mindent - ami arra enged következtetni, hogy a milliárdos értékű, boldogasszonypusztai birtokától is megválna. (A vidéki kúriát 2016-ban már hirdették, a Blikk akkori információi szerint egy német ingatlanos portálon, 2,6 milliárd forintnak megfelelő euró irányáron, majd a birtok a közműlopási ügy miatt egy ideig bűnügyi zárlat alá került, de azt később feloldották.)

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A több tízmilliós követelést ugyanakkor időközben rendezte a közmű-szolgáltatok felé az üzletember.