Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyjából a legtöbb iskolában megtartották már az utolsó szülői értekezletet is, ahol általában maguk a pedagógusok, ismerve az általuk oktatott gyerekek családját, felkészülnek a táboroztatási kérdésekre.

Tíz hetet kell összeegyeztetni, koordinálni a szülőknek és ilyenkor nem az a kérdés, hogy ki hozza el az iskolából a gyereket, hanem az is, ki, mikor, hol, hogyan tud rá vigyázni, netán programot csinálni.

Az egyik lehetőség, a strand.

A fürdők, strandok zsúfolásig voltak tele a tavalyi tikkasztó nyárban, pedig már akkor sem voltak alacsonyak a belépők árai. Voltak fürdők, ahol már a tavalyi évben vagy idén az első negyedévben árat emeltek, de a legtöbb helyen még készülni kell akár további 10-15 százalékos korrekcióra.

Az idei évtől már szinte sehol nem tudunk strandolni 2 ezer forint alatt, Budapesten pedig a történelmi fürdőkben akár 10 ezer forintot is elkérhetnek a jegyért.

Közben fokozatosan nyitnak ki a fürdők, teljes fokozatra azonban csak a tanévzárás után kapcsolnak majd a strand- és gyógyfürdők, június 17-től minden kültéri medence működik majd.

Amikor a család kimerítette a rokonság és baráti kör összes hadra fogható tagját, akkor következik a táborok keresése

A gyerek érdeklődési köre, a megfelelő bizalom megteremtése külön kérdéskört érinti, a pénztárcabarát táborokba a helyek pillanatok alatt elfogynak.

A Táborfigyelő adatai alapján megpróbáltuk megtalálni az átlagos árat, hiszen a felső határ a csillagos ég, akár egy-két napos gyerekprogramra is. Július 1. és 10. közötti periódusban átlagban 4 és 10 nap közötti ottalvós, teljes ellátással járó tematikus táborokat talált a Napi.hu:

  • átlagosan napi 12 ezer forinttól indulnak az árak, ennél olcsóbb egy-két helyen van, ezeken 6 ezer forintból kihozzák az ellátást,
  • az átlagosan legdrágább ár a napi 25 ezer forint, de itt a legtöbb helyen rövidebb a tábor ideje.

Ha a 10 hétből, kettőt a gyerek nagyszülőkkel van, kettő hetet a szülőkkel nyaral, kettő hetet az iskola által megszervezett napköziben van, akkor is marad négy hét, amelyet pluszban kell a szülőknek megszervezniük és pluszban kifizetniük. Itt pedig már 100 ezres nagyságrendekről beszélhetünk, ha csak 20 napot veszünk 10 ezer forintos átlaggal.

Ehhez jön még a gyerekeknek adott költőpénz, a táborhoz kellő felszerelések megvétele, amely témájától függően kerül plusz költségbe, legyen az könyv, egy elemlámpa, túracipő...és a nagyon átlagosan számolt napi ellátást szorozzuk meg a gyermekek számával.

Nem késő még beíratni a gyerekeket a honvédelmi táborokba

Több településen vannak még szabad helyek a Magyar Honvédség honvédelmi táboraiban. Bővebben >>>