Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Korda György a Blikknek elmondta, hogy új gazdára lelt a villa. Nem árulta el, pontosan mennyiért kelt el az ingatlan, de egy ingatlanszakértő nagyjából egymilliárd forintra becsülte. A helyiek szerint társasházzá alakítják az épületet.

Első körben 780 millió forintért értékesítették házukat Korda Györgyék, amire 2021-ben egy vállalkozás érdeklődött, hogy luxuslakásokat alakítson a már hotelként működő villából, az adás-vétel azonban meghiúsult.

A villa 1500 négyzetméter, 22 szobából áll, tartozik hozzá telek, de rezsiköltsége olyan magas, hogy a Korda-házaspár inkább egy kisebb lakásba költözött.

Ki az a Timur Rahimkulov?

A tulajdoni lap szerint a Korda-villa új tulajdonosa a Gorod Pro Kft. ingatlanok adásvételével foglalkozó vállalkozás, amelynek ügyvezetője

Timur Rahimkulov, Magyarországon élő orosz üzletember

aki 2022-ben a Forbes listája szerint a 11. leggazdagabb ember volt az országban, a vagyonát 172,8 mil­liárd forintra becsülik.

Az orosz–magyar kettős állampolgárságú milliárdos apja nyomdokaiba lépett, aki szintén Magyarországon él. A nemzetközi üzleti életben elismert 77 éves Megdet Rahimkulov vagyonát 400 ezer milliárd forintnyi dollárra becsülik, amivel Oroszország 54. legtehetősebb embere.