Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától – közölte a minisztérium kedd reggel. A miniszter sok sikert kívánt Fürjes Balázsnak jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondott az elmúlt 5 év közös munkájáért.

Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben a tárca szerint „múlhatatlan érdemeket szerzett”. 

Irány a NOB?

Fürjes Balázs lemondásával egy időben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége felkérte őt, mint a Brisbane 2032 nyári olimpiát előkészítő és koordináló NOB-bizottság tagját, a 2023-as Budapest Atlétikai Világbajnokság szervező bizottságának társelnökét, hogy nyújtson be pályázatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz állandó taggá választása érdekében – számolt be az Index.

A Miniszterelnökség közölte azt is, hogy április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni, a miniszterhelyettes pedig Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz.