A Trevelin Holding és a Mol tulajdonában lévő Mol Vagyonkezelő Kft. megvette a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 15 százalékos csomagját – közölte a Waberer's a tőzsde honlapján.

Még tavaly decemberben írtak alá megállapodást arról, hogy a Mol megszerzi a Waberer's 15 százalékos tulajdonrészét.

A Mol és a Waberer's a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén.

A Waberer's jelenleg több helyszínen nyújt komplex logisztikai szolgáltatást a Molnak, míg a magyar olajvállalat többek között üzemanyagot, kenőanyagokat értékesít a Waberer's számára, amivel mind a nemzetközi fuvarozás, mind a belföldi disztribúciós tevékenység területén stratégiai beszállítónak számít.

A Waberer's-csoport 2006 óta segíti különböző szolgáltatásokkal a hazai olajvállalatot, így többek között a százhalombattai Dunai Finomító üzemben, ahol három nagyobb raktárt üzemeltet, valamint részt vesz a Mol-csoporthoz tartozó pozsonyi Slovnaft finomító logisztikai kiszolgálásában is.

Az együttműködést tovább bővítve, a Waberer's leányvállalata az MPK Mol Petrolkémia részére termelési logisztikai szolgáltatásokat is végez Tiszaújvárosban.

Lezárult a nagy üzlet: az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa

A Fundamenta a továbbiakban az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább. A bank célja a tranzakcióval, hogy a hazai megtakarítási és jelzáloghitel-piac vezető szereplőjévé váljon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!