Balaton déli partján, a Tihanyi-félszigettel szemben található Szántód-Szantódpuszta. A hely a magyar műemlékek kiemelkedő, egyedülállóan egyben maradt példája, a Tihanyi Bencés Apátság alapítólevelében is szerepel.

A birtok 20 hektáros, a felújítás során 13 építményt és épületet újított meg a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. azért, hogy az eredeti helyszínen mutathassák be a régebbi korok gazdálkodásának és életmódjának emlékeit – írja a Magyar Építők.

A majorságon egy közel 800 négyzetméteres bruttó alapterületű istállóépület, a Lóistálló is megtalálható, amely szintén megújult.

A lap megjegyzi, hogy a Majorság a felújításoknak köszönhetően tartalmas kikapcsolódásként szolgál azok számára, akik érdeklődnek a kulturális látványosságok iránt. A Szántódpusztára érkezők pedig megtapasztalhatják az „Élő Major” mindennapjait.

A szántódi BalaLand jó első idényt zárt

Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanberuházójának vállalkozásai tavaly a várakozásokat felülmúlva, árbevételben 15-18 százalékkal, eredményben 3-5 százalékkal haladták meg 2022-es évet.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->