A tárcavezető kifejtette, van egy megállapodás a Magyar Ásványolaj Szövetség és a magyar kormány között, ami alapján a régiós árakkal összhangban kell lennie a hazai üzemanyagáraknak.

Ezért a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy önkéntes alapon igazítsák az árakat a régiós átlaghoz – mondta a miniszter. Hozzátette, bár az árak csökkentek, ennek ellenére a gázolajnál 10 forint, a benzinnél pedig 27 forint az eltérés, ennyivel magasabbak a régiós átlaghoz képest az árak – írja az Index.

A megállapodás érvényre juttatása érdekében a Központi Statisztikai Hivatal múlt pénteken tette közzé először a régiós üzemanyagárakról szóló jelentését, és ezt minden pénteken megismétli annak érdekében, hogy a régiós árakat objektív módon tudják a kereskedők meghatározni.

Ennek eredményeként a MOL több lépésben csökkenti az üzemanyagok árát a héten, azonban a kormány megállapításai szerint ez még mindig magasabb a régiós átlagnál, noha az elmozdulás kedvező.

Megszólalt a miniszter, ilyen árakkal találkozhatunk a kutakon

Lantos Csaba szerint szerdán arról dönt a kormány, hogy egyáltalán indokolt-e beavatkozni a piaci folyamatokba. Az energiaügyi miniszter szerint egyelőre nincs napirenden a rezsidíjak mérséklése a csökkenő beszerzési árak ellenére.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->