A busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, az A44-es autópályán letért az úttestről és az oldalára zuhant csütörtökön este.

A rendőrség szóvivője szerint a busz egy warburgi szakközépiskola diákjait szállította, akik egy angliai kirándulásról tartottak hazafelé.

A rendőrség kezdetben 21 könnyű és egy súlyos sérültről számolt be. Később 20 könnyű sérültre és egy súlyos sérültre módosították a számot, és azt is közölték, hogy senki sincs életveszélyben. A busz vezetője a jelentések szerint nem sérült meg.

A Düsseldorftól 100 kilométerre keletre fekvő Werl város közelében történt baleset oka egyelőre tisztázatlan. A rendőrség csütörtökön késő este közölte, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben.

Az A44-es autópálya egy 20 kilométeres szakaszát teljesen lezárták az Unna Ost település felé vezető kijárattól Werlig Kassel település irányába kelet felé. A baleset helyszínére tűzoltókat és egy mentőhelikoptert vezényeltek.

A baleset alig egy nappal azután történt, hogy a kelet-németországi Lipcse közelében négy ember meghalt egy buszbalesetben.