Az energetikai szolgáltató éves árbevétele 5079 milliárd forintra esett vissza a 2 évvel ezelőtti 7647 milliárd forinthoz képest – írja az MTI. 

Állításuk szerint a csoport bevétele a visszarendeződő energiaárak miatt zuhant meg, azonban az adózott eredmény lényegesen meghaladta az egy évvel korábbi értéket.

Ez betudható a korábbi években felvásárolt leányvállalatoknak, valamint a szintén nemzetközi piacokon tevékenykedő áram- és gáz nagykereskedő cégeknek.

A szolgáltató úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évet tükrözte a turbulens geopolitikai helyzet és a változékony piaci és makrogazdasági környezet. A kihívások ellenére a cégcsoport sikeres évzáráson van túl és a javuló eredményesség mellett folyamatosan biztosította az ország számára az energiaellátást.

Az MVM intenzív beruházási programja tavaly is folytatódott. Többek között új naperőműveket kezdtek gyártani Kunmadarason,  Szegeden és Kecskeméten, illetve megvásároltak egy nagyméretű naperőmű-parkot Kaposváron. 

Tavaly júniusban az MVM végrehajtotta története első, rendkívül sikeres zöldkötvény-kibocsátását, amelyből a hazai dekarbonizációs célok elérését támogató zöldberuházások finanszírozása valósul meg. 

A társaság 2035-re a régió meghatározó energetikai vállalata szeretne lenni, így még többet tehet Magyarország a hazai fogyasztók energiabiztonságáért és a sikeres energiaátmenetért.

Rendkívül fontos közleményt adott ki az MVM, minden ügyfelet érint

Az energetikai cég közölte a legfontosabb tudnivalókat egy közelgő ügyintézési feladatról.